27. května 2021

Společné objednávání - lněný olej panenský jednoodrůdový

Země původu: ČR (Morava)

Odrůda: Libra

Čistota původu: Bijo (semínka byla pěstována v BIO)

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Do konce února 2024 si můžete reservovat lněný olej lisovaný z letošních lněných semínek. Lisování proběhne pár dní po tomto termínu. A v následujících dnech bude olej rozesílán. O lněných semínkách a o různosti a důležitosti odrůd se dočtete zde nebo rovnou tady -> https://celostnivzdelavani.cz/johanna-budwigova. Budeme se snažit o nějakou pravidelnost, trvanlivost minimální píšeme 60 dní od lisování, při dobrém skladování vydrží jistě déle, takže jednou za 3 měsíce.
Vždy lisujeme na konci: února, května, srpence, listopádu.

Uskladnění: Uchovávejte v chladu, ve tmě a v klidu.

Cena za balení: 210 Kč/ 0,25 l bal

4 komentáře:

  1. Dobrý den, je dobré uchovávat v lednici nebo není nutné? Jak olej užívat? Lžičku denně a zapít a nebo s ním jen něco omastit (brambory)? Raději čerstvý než pod maso a tepelně upravit že? Děkuji Lucie S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jej užíváme jen jedním způsobem. Dle doporučení paní Dr. Johanny Budwig. Lze vyGooglit lehce. Čerstve rozmixované čerstvé semínko, tvaroh (či jinou bílkovinu), lněný olej a třeba med, nebo na slano s česnekem. Užívat pravidelně, každý den dělat čerstvé. Více třeba tady https://www.naturis.cz/blog/view/recept-dle-dr-johanny-budwig-lneny-olej-s-tvarohem-omega-3-pro-onkologicke-pacienty/

      Vymazat
  2. Káťa z Třebíče24. ledna 2024 v 22:20

    Dobrý den, mám zájem o jedno balení. Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím která vy/ty jste? Do mejlu prosím... opobchod@panpekar.cz. Díky..

      Vymazat