21. května 2015

Káva Peru

Pražírna: Fabrica de cafe

Země původu: Peru, oblast El Palto

Čistota původu: BIO

Odrůdy: Bourbon, Typica

Nadmořská výška: 1.300 - 1.800 m n. m.

Proces zpracování: mokré

Stupeň pražení kávy: střední

Kdo by chtěl vysvětlit chuť: Tato káva se vyznačuje velmi jemnou, nasládlou, vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma, lze v ní najít tóny lískových oříšků či karamelu.

Čerstvost produktu: Jelikož se jedná o pražené zboží, dbáme maximálně na čerstvost. Průměrně se dá napsat, že ho nabízíme max. do 2-3 měsíců po upražení. Nakupujeme menší množství, aby jste si pochutnali na co nejčerstvější kávě, ta je totiž nejlepčejší.

Souvislosti: Plod kávovníku (Coffea arabica) obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost, ale nejenom pro jeho povzbuzující účinky se káva pije

Příprava a užití: Velmi vhodná ku všem druhům přípravy, od espressa až k turkům. Stejně tak i do likérů, či k chroupání s čokoládou, či kakaovými bobky.

Balení všech káv: Požadované množství kávy vám rádi navážíme do našich/vašich pevnějších papírových, nejlépe však takových těch od káv (pokud jich máte víc doma, pošlete, točíme je rádi).

Uskladnění: Uchovejte nejlépe ve skle bez přístupu vzduchu, v chladu a ve tmě, ale hlavně ve stabilní teplotě. Pokud rádi uskladňujete kávu v chladničce, pak by ji nikdy neměla opouštět na delší dobu, hrozí kondenzace vlhkosti.

Cena pro balení do 1 kg: 840 Kč/kg 

Cena pro balení nad 1 kg (včetně): 833 Kč/kg

Pro počtáře: Je zajímavé, že při takovéto ceně vyjde jedna 7 g káva na 6,5 Kč!

Žádné komentáře:

Okomentovat