29. dubna 2015

70% čokoláda s kávou /Lana


Země
 původu: ČR

Výrobce: Lana

Čistota původu: různá

Složení: kakaové boby Grenada 70 %, sušená třtinová šťáva, drcená kávová zrna Kamerun.

Specifikace: rustikal - tzn. kakaové boby nejsou tolik vymleté, jak se dnes nosí. Třtinová sušená šťáva pro dosažení hrubší chutě je pouze vmíchána na závěr.

Souvislosti: Tato čokoláda pochází z Třebíče, kde v roce 2015 vznikla malá rukodělná čokoládovna. Tam taktéž probíhá výroba od pražení kakaového bobu po hotovou čukoládu.

Kdo chce jít hlouběji: Čokoláda má jasně dokázané léčivé, posilující a afrodiziakální oučinky. Až někde potkáte partu starých Mayů, Aztéků, Giacoma Casanovu nebo DJ Smažáka, optejte se jich na to. Samozřejmě je jasné, že toho nesmíte sníst vagón. Všeho s mírou, je to kalor bomba cca 500 kcal/10 dkg čoko.  Dle posledních info z lékařské komůrky tak čokoláda (v mírném množství, už to nebudu více psát) chrání vaše široká a láskou obalená sérdcata a celý tělový vnitřní oběhávací systém, snižuje vysoký krevní tlak, prý zabírá i protiv kašli (je až o jednu třetinu účinnější než kodein a má méně vedlejších účinků, závislost bude asi podobná).
Nebudete věřit, ale povidá se (časopis Men´s Health píše), že i mužské mužství tvrdí. Díky magneziu a kaliu, které čoko obsahuje, ji doporučujeme i ve chvílích "krize" a propadů (depresí) jako vhodnou berličku. Když sebevražda, pak jedině s čokoládou či čokoládou. Je známo, že její pojídání vyvolává pocity klidu, štěstí a zamilovanosti. Podobně jako káva působí povzbudivě. Vynikající je při cestách do vesmíru či na jakoukoliv jinou couračku, jako rychlý a kvalitní zdroj pozitivní energie. Dále hořčík a jiné a jiné a jiné... prostě si ji kupte.

Užití: Buďto přímo orální zblajznutí či mírně zahřátá na polevy.

Uskladnění: Uchovejte nejlépe v nějaké dóze bez přístupu vzduchu, ve stabilní nižší teplotě a ve tmě. Pokud ji rychle nesníte, tak ani v našem papírovém pytlíku (záleží na vlhkosti vašeho prostoru) by se jí nic nemělo přihodit.

Balení: Požadované množství placek/hostií vám rádi navážíme do našich  papírových obalů.

Velikost jednoho kusu: ø cca 5-8 cm a síla max 0,5 cm, váhově 1/10 kg je cca 7 ks.

Cena pro balení do 1 kg: 916 Kč/kg + 2 Kč každý papírový obal

Cena pro balení nad 1 kg (včetně): 909 Kč/kg + 2 Kč každý papírový obal

Žádné komentáře:

Okomentovat