19. října 2011

Rajčata sušená

Země původu: 
Itálie, jižní Itálie, region Puglia, oblast Salento.

Čistota původu: Bijo

Maximální teplota při zpracování: 40 °C

Složení: Rajče, mořská sůl a italské slunce.

Odrůda: San Marzano

Souvislosti: Rajče jedlé (Solanum lycopersicum) je velký zdroj vitamínů C, E a A, obsahuje velké množství vlákniny a dalších člověčích potřebností (železo, karoten aj.), nemluvě o jeho dobrém vlivu na krvetvorbu.

Užití: Nakrájena na malé kousky se hodí do polévek, omáček, rýže, ale třeba také na chleba s máslem nebo jako zobání k pívu (Pozor, prudce jedlá, ale hodně slaná!!). Vhodná namísto soli a všelijakého koření, jako dochucovadlo. Celé kusy doporučujeme zejména k nakládání do oleje. Přikládáme recept: namočíme rajčata na 5-10 hodin do směsi kvalitního octu (my používáme balsamico) s vodou v poměru cca 1 : 4 - 1 : 7 (dle chuti každého). Poté se vymačkaná rajčata naloží do kvalitního oleje např. s česnekem, oregánem nebo třeba i k hermelínům. Můžete vařit i dle židovské kuchařky, naše rajčata jsou totiž zaručeně košér.

Balení: Požadované množství sušených rajčat vám rádi navážíme do našich/vašich papírových obalů.

Uskladnění: Uchovejte nejlépe ve skle bez přístupu vzduchu, v chladu a ve tmě.

Cena pro balení do 2 kg: 368 Kč/kg 

Cena pro balení nad 2 kg(včetně): 365 Kč/kg 

Žádné komentáře:

Okomentovat